bultmönster.nu

Företagsleasing
Hem > Företagsleasing

Billeasing företag

Vill du veta mer om hur det går till med billeasing för företag? Här hittar du den information du kan behöva.  När du ska leasa bil för ett företag finns det många fördelar och här kan du läsa några av dem. Du kan också läsa mer om olika billeasing-företag som finns runt om i landet.

Leasa tjänstebil

När du väljer att leasa en tjänstebil finns det två olika alternativ. Det ena är finansiell leasing. Det är en lösning där företaget får betala en fast månadskostnad istället för en köpesumma, men efter det har företaget ansvar för bilen. Det blir då företaget som står för reparationer, underhåll och försäkring.  

Det andra alternativet är en operationell leasing, och då har leasingföretaget ansvaret för bilen. Omkostnaderna är något de står för, även om månadskostnaden är beräknad så att företaget i praktiken betalar för dem. Fördelen är att företaget får samma kostnad varje månad. Hos Skatteverket kan du läsa mer om vad leasing och andra hyresavtal innebär och hur dessa ska rapporteras i årsredovisningen. 

Leasa bil – Företag med uthyrning

Det finns olika företag där du kan leasa bil för företag. När du letar efter en företagsbil som du kan ha via leasing kan du jämföra vad de erbjuder och hitta den lösning som passar dig bäst.

Flexilease

Hos Flexilease.se kan du enkelt leasa bil på företaget. Att leasa på företaget gör att du kan få en bra deal med ekonomisk trygghet och förutsägbarhet. Alla kostnader samlas på en enda faktura, vilket gör administrationen lättare. Du får en personlig kontakt som hjälper dig och du kan själv välja ut vad det är för bil du vill ha. Flexilease tillhör Mabi, som även erbjuder korttidsuthyrning av bilar och som finns i hela landet. 

Aros Auto

Aros Auto är ett mindre företag som vill erbjuda den trygghet en personlig kontakt och ett familjeföretag kan ge. Du hittar dem i Västerås och Enköping. Idag är den ledande KIA-handlareni Mälardalen och dessutom återförsäljare för Maxus och Saab service. När du vill leasa för företaget finns det möjlighet till både finansiell och operativ leasing och du kan leasa en eller flera bilar. Självfallet kan du välja en bil av den typ och i den prisklass du önskar, utbudet är brett.

NF Fleet

NF Fleet har olika lösningar för företagsleasing i sitt utbud. De håller ett öga på framtidens teknik, så du kan räkna med en möjlighet att hålla dig uppdaterad och få en bil med de senaste lösningarna även vid leasing. NF Fleet ägs av ALD Automotive, som gör det möjligt att det går att få en fullserviceleasing i såväl Sverige som Norge, Danmark, Finland och 39 länder till, vilket är en av NF Fleets speciella fördelar. Med fullserviceleasing ingår allt, vilket är väldigt smidigt. Även finansiell leasing erbjuds.

Lidbil

Du hittar Lidbil i Lidköping, Skara och Vara, så är du i behov av att leasa en bil för ett företag i Västergötland kan det här vara rätt val för dig. Handlar det om ett större bolag kan du få extra fördelar, som att slippa uppläggnings- och aviavgifter, få extra rabatt på drivmedel, försäkring och serviceavtal. Även när det är flera bilar som leasas samlas alla kostnader på en faktura, och företaget får en personlig kontakt som går att höra av sig till vilken bil det än rör.

Olofsson Bil

Olofsson Bil finns i Haninge och Nacka, och är återförsäljare av flera olika bilmärken – Audi, Cupra, SEAT, Skoda och Volkswagen. Det gör att utbudet av bilar är stort även för dig som vill leasa en tjänstebil för företagets räkning. Med leasing får du ett bekvämt alternativ där du kan välja din drömbil och ha den i 36 månader. Fördelarna är bland annat att du kan få fri service, en fast kostnad varje månad och en lägre kostnad för försäkringen.

Bil-Nilsson

Hos Bil-Nilsson kan du få ett vanligt leasingavtal på 36 månader, men också kortare avtal om det passar företaget bättre. Du slipper binda upp något kapital i tjänstebilen och får istället betala en månad i taget. Service ingår, du har alltid tillgång till en ny bil med den senaste tekniken och både avgift och halva kostnaden för momsen är avdragsgill. Bil-Nilsson är återförsäljare av Renault, Volvo och Dacia, och det är även dessa bilar du kan leasa. Bil-Nilsson är en lokal firma i Alingsås som alltid erbjuder personlig service.

Hyra bil på företaget – 5 fördelar

Att hyra bil på företaget är en lösning som ger stora fördelar. Leasing av företagsbil och dess fasta kostnader gör att det kan bli lättare att planera och administrera allt som rör bilen, dessutom krävs inget stort kapital som vid köp av en bil.

1. Inget kapital eller lån

Företaget behöver inte finansiera en hel bil, så det krävs inget stort kapital eller lån.

2. Avdragsgill kostnad

Den kostnad företaget har för bilen är avdragsgill och dessutom går det att dra av halva kostnaden för momsen.

3. Enklare administration

Administrationen blir enklare, till exempel behöver inte moms betalas in i förväg.

4. Mer förutsägbara kostnader

Kostnaderna blir mer förutsägbara och jämnt utspridda med fasta avgifter för leasingen.

5. Lättare att planera

Att göra budget och planera ekonomin för företaget blir lättare med fasta utgifter för bilen.