bultmönster.nu

Bilmässor i Sverige
Hem > Bilmässor i Sverige

Bilmässor i Sverige

Att åka på bilmässor i Sverige är ett populärt sätt att träffa andra bilintresserade och att samtidigt kunna ta del av intressanta utställare och evenemang som ordnas i samband med mässorna. Mässorna har ofta hundratals olika utställare som visar upp sina produkter, sin förening eller sin klubb, och besökarna strömmar till i tusental. Mässor ordnas på olika håll runt om i Sverige. Läs mer om fem tips på bilmässor runt om i Sverige och när de äger rum.

Bilmässor – 5 tips

Ta del av fem tips på bilmässor nedan. Bilmässorna anordnas varje år på flera orter runt om i Sverige. Oavsett vilka bilmodeller du gillar, kommer du garanterat att kunna ta del av dessa här.

1. Bilmässa Elmia

Elmias bilmässa heter egentligen Bilsport Performance & Custom Motor Show nuförtiden, men många kallar den fortfarande för Elmia. Elmia AB är också namnet på det företag som står bakom mässan. Bilsport Performance & Custom Motor Show är en mässa som funnits i 60 år och som fortfarande är högintressant – varje år drar den runt 80 000 besökare.

Ort:

Elmia, eller Bilsport Performance & Custom Motor Show, anordnas i Jönköpings mässlokaler som finns på Mässvägen 12.

Tidsperiod:

Bilsport Performance & Custom Motor Show är normalt under påsken i mars eller april.

Hemsida

2. eCar Expo

eCar Expo är en mässa som är inriktad på laddningsbara bilar. Du kan räkna med att hitta i stort sett allt som bilmarknaden erbjuder på det området om du tar dig dit. De laddbara bilarna kompletteras med nyheter inom elförsörjning och laddteknik och du kan ta del av debatter, inspiration och utbildning. Mässan ger dig alla förutsättningar du kan behöva för att förbereda dig på en omställning till en elektrifierad mobilitet.

Ort:

Ecar Expo äger rum i Stockholmsområdet, närmare bestämt på Lidingö vid Koltorps Gärde. Adressen är Båtsmansvägen 10.

Tidsperiod:

Den här mässan äger rum under våren.

Hemsida

3. Automässan

Automässan är Göteborgs stora tillställning för bilintresserade. Det är också den största mötesplatsen i Norden för motorbranschens service- och eftermarknad. Här går det att träffa ledande aktörer på området, experter och andra som bara har ett stort intresse. Det är fyra dagar fyllda av besökare som inte bara kommer från Göteborg utan från hela världen, för att kunna handla, nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor.

Ort:

Automässan är i Göteborg, på Svenska Mässan precis bredvid Liseberg.

Tidsperiod:

Under vintern, i början på året.

Hemsida

4. Stockholm Car meet

Det här är Stockholms stora träff för bilintresserade och förutom bilar omfattar Stockholm Car meet även motorcyklar, husbilar, mopeder, entusiastfordon och mycket mer än så! Här kan du vänta dig utställning, underhållning, tävlingar och en fest för alla som gillar att umgås med motorintresserade. Festen ordnas av fem olika motortidningar: Wheels Magazine, Power Magazine, Husvagn & Camping, Auto motor&sport och Classic Motor.

Ort:

Stockholm Car meet ordnas på Solvalla i Sundbyberg.

Tidsperiod:

Under senare delen av sommaren. 

Hemsida

5. Bug Run

2022 ordnas Bug Run för 38 gången i ordningen. Under dagarna sker en hel del racing, en stor cruising och det finns möjligheter för privatpersoner att gratis sälja bildelar på en marknad. En höjdpunkt är den jurybedömda utställningen där vinnare utses i de olika klasserna luftkylt och vattenkylt. Det är också en tillställning som förknippas med camping, gemensam picknick och mycket umgänge.

Ort:

Bug Run är en mässa du hittar mitt i Östergötland, på motorbanan Mantorp Park intill E4, nordöst om Mjölby.

Tidsperiod:

Bug Run äger rum under den tidigare delen av sommaren.

Hemsida

6. Vallåkraträffen

Valläkraträffen är Skandinaviens största bilmässa för ombyggda och totalrenoverade bilar. Träffen sker årligen i Vallåkra, mellan Landskrona och Helsingborg. Mässan startade 1982 och är omåttligt populär för bilfantaster som vill få inspiration för ombyggda bilar. Du kan hitta alltifrån europeiska bilar till veteranbilar. Det är upp 1500 bilar som ställer ut de senaste åren! 

Ort:

Enoch Thulins flygplats i Vallåkra, mellan Landskrona och Helsingborg. Adressen är Norra Viarpsvägen 261 92 i Landskrona.  

Tidsperiod:

Äger rum i slutet av sommaren, mitten av Augusti. 

Hemsida